2015. május 24., vasárnap

Soltvadkert 2.

Második nekifutás. Soltvadkert felé az 54-es úton ezzel a gyönyörűséggel találtuk magunkat szembe. Csak pár perc erejéig volt alkalmam elbeszélgetni a sofőrrel, aki a tulajdonosa is ennek gyöngyszemnek. Kiskőrösről tartott épp haza... Egerbe. Ugyanis május 22-én tartották, idén harmadik alkalommal a "Veterán Jármű Randi  Felvonulás" elnevezésű rendezvényt a Kiskőrösi Dutra Baráti Kör szervezésében.
 




Ez a szobor Soltvadkert főterén látható. Nem is tudom, valamiért megfogott. Olyan egyeszű és tiszta és egyszerűen szép volt. 
Gyönyörködés közben már csak az utolsó fecskéket láthattam azokból a csodálatos chopperekből, amelyek résztvettek a hétvégi motors találkozón, de még ez is szívmelengető látvány volt. Sajnos fotó nem készült :( De a bőr dzseki hátán lévő felirat bevésődött: "Vénszivar baráti kör".
Ebédelni az Öreg-tó vendéglőbe tértünk be. Kellemesen rusztikus hely. A rendezett és nem túl hivalkodó külsőt szépen letisztult és egyáltalán nem túlzó vadászlak jellegű belső követ. Az étel nemcsak finom, de kiadós is, a kiszolgálás nagyon figyelmes és kedves.
 
Öreg-tó Vendéglő, Soltvadkert
 
Írás az étlap fedelének belsejében
 


Vendésváró sziklakert őrzők

De csak ezután jött a fekete leves! Szerintetek a két soltvadkerti útból, amely alatt négyszer mentünk el a Szentkorona Cukrászda mellett... hányszor sikerült fagylaltoznunk? ... Lássuk csak:
Első alkalom - odafelé: "Siessünk, ne várassuk meg a ..."
Második alkalom -hazafelé: "Te jó ég, már ennyi az idő, mennünk kell, hogy időben haza érjünk!" - Fagyizó már zárva
Harmadik alkalom - odafelé: Megálltunk! Kiszálltunk! ... Telefon beszélgetés: "...Még nem ebédeltek és minket várnak... értem, akkor megyünk."
Negyedik alkalom - hazafelé: Megálltunk! ... bár egy gombóc, annyi sem fért volna be a pocakba, olyan jót ettünk az Öreg-tó Vendéglőben. Kiszálltunk, beálltunk a sorba! A sorba! Ugyanis, nem túlzok, ha nem álltak előttünk vagy ötvenen, akkor cukorból vagyok és nem vigyetek esőre! Gyerekek, de vagy öt busznyi! ... valami öttusa bajnokság volt és vége lett, vagy megálltak útközben, nem tudom, de hogy nem álltuk végig a sort, annyi biztos. Úgy letörtem, mint a bili füle :( Hnyszor adatik meg az emberrel, hogy lemarad valamiről, de kis idő elteltével újra megtehetné... erre... lekanalazza a Csepeli Öttusa SE gyerek csapata! Azóta is biggyed még a szám, ha rágondolok :( ... Az ország legjobb fagyija ...     

Szent Korona Cukrászda, Soltvadkert
 
Program ajánló:
Időpont: 2015. Június 1.
Helyszín: Soltvadkert, Szent Korona Cukrászda (Kossuth Lajos utca 5.)
Téma: "2015. év fagyleltja" verseny
 
A helybeliek egy másik fagyizót ajánlottak :) Ami nincs ennyire központi helyen és nem a turistáknak épült, de a lényegi része sokkal finomabb, ízeiben változatosabb és a fejadag is kiadósabb. Ezért, ha bármelyikőtök arra jár, érdemes összevetni a kettőt :)
 
 
Soltvadkerti fagyik! Még visszatérek! És akkor nincs több kifogás a nyalakodás ellen :D
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése